Ohita valikko
Ilmakuva Alavuden keskustasta

Alavus

Alavus tunnetaan Suomen suurimmasta matkailunähtävyydestä eli Tuurin kyläkaupasta ja sen ympärille muodostuneesta kauppakylästä. Kaupan alan lisäksi olemme tunnettuja mm. rakennustuoteteollisuuden tuotteistamme sekä yli 160 järvestä, joiden rannoilta löytyy n. kaksi tuhatta vapaa-ajan asuntoa. Alavus onkin Etelä-Pohjanmaan suurin kesämökkikunta!

Alavus on monimuotoinen kaupunki, jossa voi asua hyvin, mutta myös poiketa, viipyä ja viihtyä. Kaikki on sopivasti lähellä, ja ympärillä on tilaa ja luontoa. Vahvan yrittäjyyden Alavudella on palveluita moneen makuun. Palvelut asukkaille ovat kattavia. Esimerkiksi kouluja ja varhaiskasvatuksen toimipisteitä on rakennettu ja kunnostettu vuosittain.

Alavudella löytyy tekemistä kaiken ikäisille. Voit harrastaa vaikka kartingia, motocrossia, laskuvarjohyppyjä, ilmailua, ratsastusta, kalastusta, pyöräilyä tai luontoliikuntaa sen lisäksi, että käytössäsi on uimahalli, jäähalli sekä useita liikunta- ja kuntosaleja. Uimaan pääse kesäisin  myös useilla uimarannoilla. Kulttuurin, taiteen ja musiikin ystäville löytyy kaupungistamme myös sekä harrastusmahdollisuuksia, tiloja että monenlaisia tapahtumia ympäri vuoden.

Alavudella kesä- ja vakituiseen asumiseen on paljon sujuvan arjen mahdollisuuksia. Uusi Aurinkorannan asuntoalue tarjoaa mahdollisuudet unelma-asumiseen: oma koti keskellä kaupunkia järven rannalla on todellisuutta. Kokonainen uusi asuntoalue tuo omaa väriään järven ympärille rakentuvaan elämään. Viime vuosina järven maisemiin kunnostetut luontopolut ovatkin ahkerassa käytössä ja talvisin ulkoilla voi myös järven jäälle tehdyllä ulkoilureitillä.

Tuurin kauppakylä on vain muutaman kilometrin päässä. Tuuri on myös rallimuseon, kiipeilypuiston, kalastuksen, minigolfin ja Muumi-puiston kylä sekä kesäisin suositun Miljoona Tivolin kotipaikka.

Alavudella on useita elinvoimia ja aktiivisia kyliä, joista löytyy myös runsaasti majoitusta ja kaikenlaista tekemistä ja nähtävää.

Faktat:

Asukkaita 11332
Pinta-ala 1 150 km2
Veroprosentti 21,25%
Järvien lukumäärä 165
Loma-asuntoja n. 1900

 

Alavuden kaupunki silhuetti

Alavuden neuvontapiste

Avaa kartta suurempana

Ota yhteyttä!

Palvelut ovat maksuttomia ja tarvittaessa järjestämme tulkkauksen. Ota rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostilla, somessa tai kotisivujemme chat-toiminnolla!