Ohita valikko
Ilmakuvaa Vimpelistä

Vimpeli

Vimpelin kunta on perustettu vuonna 1866. Sen pinta-ala on 328,61 km², josta 41,46 km² on vesistöjä. Vimpelissä on vajaa 3000 asukasta, jotka puhuvat Järviseudun murretta. Kunta tarjoaa asukkailleen turvallisen ja yrittäjähenkisen ympäristön asumiseen ja työntekoon sekä hyvät liikunta- ja harrastusmahdollisuudet.

Vimpelissä on paljon voimaan ja vetoa. Urheiluseura Vimpelin Veto niittää mainetta pesäpallossa. Myös Vimpelin Hiihtoseura tarjoaa oivat mahdollisuudet harrastamiseen. Lakeaharjulla sijaitseva laskettelurinne Lakis on tunnettu virkistyspaikka. Hiihdä, laskettele tai heitä frisbeegolfia kauniissa maisemissa! Täältä näet laakeat eteläpohjalaiset maisemat, joten paikka on pienenkin vierailun arvoinen.

Vimpeli kykenee tarjoamaan asukkailleen hyvät julkiset ja yksityiset peruspalvelut. Vimpelin Vuokra-asunnot Oy:n kautta kunnalla on 130 vuokra-asunnon tarjonta. Kunnassa asutaan väljästi ja lähellä luontoa. Oman kodin rakentajalle tarjotaan runsaasti tilavia ja kohtuuhintaisia tontteja.

Elinkeinoelämällemme antaa leimaa vahva metalliteollisuus ja yritteliäisyys. Rannilanmäen teollisuusalueelle on muodostunut paikallinen teollisuuskeskittymä. Vimpelissä on noin 300 yritystä. Yrityselämämme lippulaiva ovat luonnollisesti Ruukin Vimpelin tehtaat, mutta lukumääräisesti suurin osa yrityksistä kuuluu henkilöstöltään ja liikevaihdoltaan pienyritysten luokkaan.

Yritystemme ja yritteliäisyytemme lisäksi meidät tunnetaan myös totta kai Vimpelin Vedosta, Pyöreästä kirkosta, Saarikentän pesäpallostadionista ja Lakeaharjun laskettelukeskuksesta. Vimpeli tunnetaan myös Reserviupseerikoulun edeltäjän, Vimpelin Sotakoulun kotipaikkana. Paikallista historiaa vaalitaan museoalueellamme.

Tervetuloa Vimpeliin!